Tuesday, November 26, 2013

AMUKAN SANG SUAMI

26/11/2013
17:30 pmBercuti mampu menceriakan pasangan.


Salam,

Alamak cukup ngeri pagi tadi melihat heading muka depan Harian Metro yang menceritakan bagaimana seorang wanita patah tulang hidung manakala bayinya yang berusia tiga bulan menerima rawatan kerana dikhuatiri mengalami gegaran otak.

Ini adalah gara-gara amukan seorang suami yang naik minyak selepas kecurangan dengan wanita lain terbongkar.

Oh! Saya mengucap panjang. Dalam hati berkata-kata 'gila ke lelaki ini' sanggup cederakan teman tidurnya. Apakah malang wanita ini yang bersuamikan lelaki yang tidak sedar diri. Apakah ini yang dikatakan jodoh? Atau mungkin memang sebelum kahwin kedua-duanya saling cinta mencintai.

Zaman sekarang rasanya cinta tak boleh bawa ke mana. Tanpa ada duit cinta bagai nak rak pun tak berguna.

Bagi saya lelaki ini kalau dia dah gatal, susah untuk ditundukkan semula. Ermmmm lebih-lebih lagi yang nak memasuki angka 40-an. Kata orang life beginning @ 40...

Ah! Itu hanya dakwaan kosong yang tidak berasas. Jika sudah saling menyayangi, kenapa seseorang lelaki itu mahu berpaling arah mencari cinta hati lain.

Mahu cari penyakit namanya. Saya rasa jika lelaki itu mahu bercinta sekalipun, jangan lampias emosi marah itu pada isteri dan anak. Mereka tidak bersalah terutama bayi yang berusia tiga bulan itu. Apalah dosa dan si kecil itu tahu apa yang terjadi antara ibu bapanya.

Dalam menyusuri rumahtangga masuk tahun ke 13 ini, saya sentiasa berdoa dan mengharapkan yang terbaik dalam hubungan kami. Malu rasanya jika bergaduh depan anak-anak, apatah lagi mereka kian meningkat dewasa.

Seseorang lelaki itu mungkin tidak akan berpaling pada orang lain sekiranya kehendaknya dituruti. Tidak susah sebenarnya mahu membuatkan mereka setia pada kita.

Jika tangan ibu ini yang menghayun buaian boleh mengoncang dunia, tidak mustahil juga dengan tangan ibu ini juga mampu mengusap lembut hati lelaki. Caranya, mudah sahaja..ikat perut mereka dengan makanan yang hebat serta layanan setanding raja.

Namun berita wanita yang ditindas, didera dan diperlakukan seperti binatang ini memang sering dipaparkan di media. Makin lama makin banyak kes yang kita ketahui. Ish! Saya mahu ingatkan anda di luar sana, sebelum kahwin, jika seseorang lelaki itu mudah naik tangan, baik tinggalkan sahaja. Usah dilayan apatah lagi mengajaknya untuk berkahwin.

Bagi saya senang sahaja, insan yang baik adalah untuk pasangan yang baik-baik sahaja. Dan selagi belum kahwin, anda berhak memilih menentukan jodoh terbaik. Oppss..saya selitkan juga beberapa tip untuk kita (yang bakal dan sudah berkahwin) untuk tanbat hati pasangan.

Tip tambat hati pasangan:
1. Sentiasa mendengar katanya.
2. Pastikan anda masak dan ikat perutnya dengan masakan enak.
3. Sentiasa berkomunikasi dalam apa jua masalah.
4. Ambil hatinya dengan membelikan hadiah, walaupun ia murah.
5. Apa kata ajak makan malam berdua sahaja di tempat yang eksklusif.
6. Jangan buat perkara yang tidak disukai pasangan.

Hot Mama Reen
17:45 pm


No comments:

Post a Comment