Monday, February 24, 2014

ENTRI 'PANAS ENJIN'

24/2/2104
4:57 pm

Salam,
Huh...lamanya saya tidak menulis di blog ini. Bukan sahaja tidak menulis malah menjenguk pun bagai tidak mahu. Padahal carian internet lain saya boleh pula layarinya.

Entahlah saya pun tidak tahu sindrom apa yang melanda diri. Sebulan yang lalu, idea begitu mencurah-curah untuk membuat entri baru. Tetapi (bila kerja mengejar deadline) saya mula tidak berminat untuk menulis dan membuka blog.

Ingatkan saya seorang sahaja berperasaan begitu, rupanya teman-teman blog lain seperti cikgu netty dan teman seshopping mama itt http://hasnitasawal.blogspot.com/ juga sama. kata mereka, memang dah lama tak jenguk blog apatah lagi tulis entri baru.

Dan hari ini sambil dilayani lagu dari penyanyi kegemaran saya Celine Dion, jejari saya mula laju menari di papan keyboard. Aduss....banyak ide tetapi as usual saya suka tulis sesuatu yang simple dan sweet. Otak saya bergerak laju (macam gerabak MONOREL) mencari idea terkini untuk saya lakar di blog..ikutkan banyak momen yang ingin saya kongsi dengan pengikut setia blog ini (ada ke pengikut?) Hehehe, harapnya ada kerana saya kini sudah ada 4378 yang rajin buka blog tak seberapa ini.
Tatkala saya buka blog ini, saya terkejut melihat grafnya. Percaya atau tidak, walau tiada entri tetapi graf yang membuka blog ini cukup tinggi (lagaknya seperti graf jika ada entri baru yang saya tulis). semangat itu mula muncul dalam diri ini.

Ye betul, mood untuk menulis bukan boleh dipaksa-paksa. ia secara semulajadi. jika tiada mood, walau depan kita ada gajet (smart phone or ipad) tangan tetap kaku kematu. Baik saya tekan remote TV melihat cerita kegemaran atau melayan kerenah Aiman yang semakin laju jalannya (dah dapat kaki).

Aiman yang makin seronok diajak bermain oleh abang2 dan kakanya.

Perasaan saya sedikit lega apabila berjaya selesaikan 20 sec (majalah Pesona Pengantin) dalam masa yang ditentukan. Biarpun berdepan beberapa cabaran getir untuk menyiapkannya. Saya minat kerja itu dan akan saya teruskan selagi ia tidak terlalu membebankan.

Bagi saya blog ini untuk kita berkongsi kisah apa sahaja (opsss bukan yang peribadi, kerana En Abah tidak suka ia dikongsikan). Dan esok, esok dan esok saya akan bercerita mengenai perihal anak-anak, movie yang saya tengok (latest saya tonton filem Agro-menang best picture dalam OSCAR 2013) dan apa sahaja yang terlintas dan terpandang di mata.

Rasanya cukup untuk hari ini, kerana fikiran saya tidak boleh berfikir lagi (untuk benda-benda lain). Biarlah ini dikatakan entri 'panas enjin' agar saya terus diberi semangat dan kekuatan untuk terus menitipkan nota-nota cinta di sini. Buat rakan-rakan blogger saya, Netty, Izan, Mama Itt, Intan, ayuh teruskan nota-nota cinta dalam blog ini.


Cerita dua minggu lalu ketika kemeriahan Karnival Karangkraf 2014...

*Memang tidak guna banyak masa untuk menulis, tetapi ia perlukan satu mood yang sukar untuk diluahkan (curahan idea).

Hot Mama Reen
5:09 pm

No comments:

Post a Comment