Monday, January 11, 2016

LILITAN SHAWL SEHEBAT MODEL PROFESIONAL

12/1/2016
12:02 pm


Salam,

Lama tak tulis entri pasal fesyen tudung. macam-macam dah fesyen dan jenis tudung yang keluar. Apa yang pasti, jenama popular macam Naelofar Hijab, Sugarscarf, Radiusite, Aidijuma, CintaQaseh (sekadar menyebut beberapa nama) kembali menerjah minda setiap wanita untuk membeli dan memakainya.

Tidak kira mahal atau murah, yang penting memang terasa bangga giler dapat pakai tudung jenama hebat ni. Saya pun tak terkecuali. Mana taknya raya tahun ini saya beli sampai tiga tudung Naelofar dan nak nampak impak cun di pagi raya.

Rasanya bukan saya sahaja tetapi geng2 di opis juga tidak terkecuali. Tudung tidak berjenama pun jika dililit menarik, pasti membuat hati tertarik. Apa yang penting kreativiti kamu dalam cara lilitan yang pelbagai (kalau ada lebih masa la membelek depan cermin pagi-pagi).

Tak de yang susah nak tahu cara pakai. Layari sahaja youtube dan pilih tutorial shawl ke, tutorial hijab ataupun apa sahaja berkaitan. Cuma beza keras tangan atau tidak je untuk belajar cara memakainya.

Ah! Kalau malas nak pikir, sarung sahaja instant shawl. Cepat mudah dan senang. Kalau saya, instant shawl digunakan untuk weekend sahaja atau jemput anak balik sekolah (jangan marah penggemar instant shawl). Nak tengok saya lilit hebat bak model profesional, tunggu hari kerja. Jom lihat beberapa gaya lilitan tudung dari kawan-kawan seopis... sama hebat sama bergaya, bak model hijab ternama.

Percaya tak..dulu2 ikatan tudungnya begini..ala2 bienda gitewww.

Bergaya dengan idea kreatif dari adik2 Hijab ni..dengan 'fish gape'.

Salah satu koleksi Naelofar Hijab yang saya ada dan suka.

Gaya yang agak hipster, dan pastinya nampak ranggi di samping Amy Mastura. Dia juga memakai koleksi Amymastura Elzalha.

Instant shawl yang memang senang dipakai. Sarung saja di kepala.

Tudung bawal yang boleh dipelbagaikan..masa ni tengah inn bawal Aidijuma pelbagai color.

Macam-macam lilitan yang memukau & sempoi,  senang digayakan.

Fasya (tudung kuning) dengan gaya memukau selendang panjang & Naros selesa menyarung tudung labuhnya.

Gaya entah apa2 dek kerana nak bergambar dengan Zizan Razak. Bawal wide shawl.

Wow! Linda begitu jelita dalam selendang biru dengan lilitan berbisa. Juga Saylo yang comel dengan pilihan shawl rona hitam.

Katanya tema coklat, jadi variasi shawl jadi pilihan Eizan, Mirie &Mama Itt.

Cukup istimewa, shawl ini sama sahaja fabrik & jenisnya, half moon. Tetapi kami gayakannya mengikut kreativiti masing-masing.

Kak Ida tampak anggun dengan lilitan simple tetapi gandingan terbaik dengan busana yang digayakannya.

Siapa sahaja pasti pasang impian menggayakan instant shawl dari Naelofar Hijab. Cc Maizan si penggaya hebat.

Teruja melilit instant Sugarscarf..cantik takkk. Yang penting senang & cantik.

Kali ni saya pakai pashmina shawl....shawl paling saya suka.
Tampak sungguh warna-warni tatkala disuruh mengenakan rona purple untuk majlis Fatin. Hijab kami berbeza, tetapi semuanya digayakan dengan pelbagai cara.
Weekend atau bercuti, saya selesa menyarung instant shawl by Naelofar. Ada macam2 color.

Kami dalam persalinan merah. Lagi sekali menggayakan pashmina shawl. Yang lain juga dalam gayaan shawl panjang.


Walau apa juga shawl yang kamu pakai, pastikan ia selesa dan sesuatu dengan bentuk wajah. Tidak semua wajah kita sesuai dengan instant shawl, atau memang sarungkan sahaja wide shawl. Apa yang penting selesa dan menutup aurat.

Mama Reen
5.01 pm



No comments:

Post a Comment